· 

Kritikat

Ik blijf me glimlachend verbazen over de heren van PodKat die huizen op ons bedrijven terrein. Lekker vrijgevochten en schoppen tegen alles wat niet jeugd is. Het is een keuze.

 

Hun nieuwste programma heet "Kritikat" en heeft helaas maar een kort leven gehad, want het is gebanned op Facebook. Gebanned? Ja, dit kan gebeuren als er bijvoorbeeld sprake is van pesten. Ik vermoed dat ene meneer S. van HvK niet gediend was met hoe hij ten tonele werd gebracht...

 

Maarja, als je satirisch probeert te zijn en je maakt iets naar het model van "Lubach op Zondag" moet je natuurlijk iets. En ja, ik zat er ook weer in, want de lokale omroep moest het natuurlijk ook weer even ontgelden. Compleet verknipt en net weer de slechte stukken. Wat biedt de audio en video toch kansen...

 

Toen ik de PodKat baas hiermee confronteerde was zijn antwoord: "Maar het is toch ook niets?" Smaken verschillen, maar als je de gemiddelde producties van PodKat bekijkt.... is het maar goed dat ze niet onder de mediawet vallen en alleen op Facebook uitzenden.... Tenzij je filmpje gebanned wordt natuurlijk ;-)