Spotify Jij?

Ik kom uit het CD-tijdperk en heb nog een hele kast volstaan, maar; ik luister ze bijna nooit meer af. Spotify kwam in mijn leven... Ben ik fan? Mwoi, valt mee; maar wat handig!

 

Geen gesjouw meer meer CD-koffers als ik moet draaien als DJ. Ik heb een mixer op m'n tablet en kan rechtstreeks uit de Spotify database draaien (en mixen) wat ik wil. Het zelfde geldt voor mijn radioshow; tabletje mee en klaar.

 

Eigenlijk best raar als je je bedenkt dat het er nog niet zo lang is en je het al zo gewend bent. Mijn papa vroeg een soort platenspeler voor zijn laatste verjaardag waarmee hij zijn oude LP's kan opnemen en bewaren als MP3. Maar eeeh pa? Het staat toch al kant-en-klaar op Spotify? Why? Het kwartje valt niet; vast iets met een generatiekloof ;-)

 

Het nieuwste van Spotify is een persoonlijke verrassingslijst die ze wekelijks op maandag bovenaan je muzieklijstje zetten met een selectie muziek gebaseerd op het gebruik van anderen met een soortgelijke muzieksmaak als jij. Bizar; de computer voorspelt steeds vaker gedrag en denkt je muzieksmaak te kennen...

 

Klopt het dan? Niet helemaal! Waar ze die nederlandse meezingers op baseren is me een raadsel en ik ben ook niet van de super-de-puper-house, maar los van dat: Ja, ik ben soms verrast te horen wat er op mijn automatisch gegenereerde verrassingslijst staat!

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Marchelle Steve (donderdag, 02 februari 2017 16:43)


  Hello to every body, it's my first pay a visit of this blog; this blog consists of remarkable and actually excellent data in support of readers.

 • #2

  Mitsue Gagne (zondag, 05 februari 2017 10:30)


  I'm impressed, I have to admit. Rarely do I come across a blog that's both educative and interesting, and without a doubt, you have hit the nail on the head. The problem is something too few folks are speaking intelligently about. Now i'm very happy I found this in my search for something concerning this.

 • #3

  Harold Lettinga (maandag, 06 februari 2017 21:47)


  Hey! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be okay. I'm absolutely enjoying your blog and look forward to new updates.

 • #4

  Kimberli Santo (donderdag, 09 februari 2017 23:47)


  Hello, after reading this awesome paragraph i am as well glad to share my knowledge here with friends.