Radio GaGa

Zoals verderop deze website te lezen "doe" ik alweer ruim 25 jaar radio als hobby, maar ook als uitlaadklep. Vroeger het hele jaar rond; sinds een paar jaar neem ik mijn rust tijdens de feestmaand december en de zomerperiode.


2 maanden mag ik "vrij" van de zender in de zomer en ik geniet ervan! even geen radio aan mijn hoofd, maar ook niet alle randzaken die er omheen hangen en da's best lekker...


Ben ik er dan helemaal niet meer mee bezig? Nee joh, natuurlijk niet! Ik luister deze maanden vooral naar heel veel andere zenders om te "voelen" hoe zij het doen en ik speur naar nieuwe muziek. Niets leuker dan straks in september weer iets te draaien wat misschien later wel weer een hit wordt. De kick is dan die eerste ontdekking.


Het summum heb ik nu op KX Radio ontdekt. Je weet wel dat station opgericht door Rob Stenders waar bekende en onbekende DJ's lekker kunnen draaien wat ze willen. Ik luister vooral naar de podcasts (uitzending te downloaden na afloop) via de mobiel met koptelefoon. Sindskort is daar de documentaire "50 jaar 3FM" waarbij kris kras door de tijd steeds bij een bepaald jaar wordt stilgestaan met fragmenten en programmamakers uit die tijd. In de zomermaanden zenden ze inegraal een uur van een programma van toen uit. Geweldig! De "Nationale Hitparade Top 30" met Felix Meurders uit 1977 (Smurfenlied op 1 en hele aparte vormgeving), Stenders & Van Inkel uit 1991 (stoere mannenradio A GoGo), maar ook het hele obscure "Superclean Dreammachines" uit 1972 (gepresenteerd door Ad Visser met Jan van Veen stem).


Doe hier nog een snufje Dolfijn FM (de mix Radio 538/Radio 2 van Curacao) via internetradio bij en ik ben er in september wel weer klaar voor hoor! Precies 10 jaar "Ontwaacken in alle Smaacken" gaat weer vrolijk voort!  

Reactie schrijven

Commentaren: 0